Tuesday, October 9, 2012

Küproselt ära

Hommik oli ilus.
uhke uus maja väljaspool müüri

Lefkosiasse sõites nägin veidrat asja - oleks nagu olnud Türgi lipp mäe küljel. Pildistada ei saanud. Välja sõites vaatasin üle ja veendusin. Googeldamine aitas, see lipp pidavat öösiti vilkuma. http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Northern_Cyprus vaata wiki pilti (tnx to Hellen Fortham)
Ööselgi kostus miskit moslemi soigumist, mida nad oma linnaosas valjukatest lasevad. Esimest korda kuuldes tulid judinad peale samuti nagu seda lippu mäeveerul nähes. Ja selliselt käituv riik tahab Euroopa liitu?!
Wikipedia: The Turkish and TRNC flag which have been drawn, facing south and onto the Greek side, into a mountain side of the Pentadaktylos (Greek:ΠενταδάκτυλοςTurkishBeşparmak, meaning five-fingered in Greek and Turkish respectively) range, and can be seen from space. The coordinates are 35.282902°N 33.375263°E allowing this image to be seen via Google Earth. Beneath the Turkish one is written in white, Ne Mutlu Türküm Diyene, an oft-repeated phrase of the Kemalist ideology meaning: Glad to be Turks.
In 2010 the Greek Cypriot side officially complained about the flag to the EU Commission, framed as an environmental hazard because of toxic materials used to transimpose it into the mountain side that are liable to leakage. It is also considered by Greek Cypriots as offensive not only to the environment but also their own community and as an act of provocation.


Aphrodite rand peaks olema kas seesama seal või kusagil seal 

Paphos

tahan ka ratast


siingi bussirada


Kato Paphoses oli palju vanu kiva täitsa tasuta vaadata


aaret valvavad teod
 Järgnevad pildid tehtud Solomoni katakombide juurest
Kopin teksti, ei viitsi tõlkida:


The Fabrika hill:
Into the rocks of the Fabrika hill, many graves and burial chambers were dug where in medieval times a cotton wool spinnery was located. 
For couples of interest is maybe Agio-Agapetikus, the rock chapel of the enamored in the east of the hill.
The burial chambers:
A big Terebinthe (pistachio tree) shades with its branches the stairs of the grot of the holy Solomoni.
The holy Solomoni fled Palestine in 168AD for Cyprus and stayed in this helinistic burial chamber. 
A fountain at the bottom of the cave is said to alleviate eye aliments.






Vinge hotellikompleks Roman hotels http://www.romanhotel.com.cy/, seal võiks lausa ööbida




bassein keset tühjust

taara





Küpros oli kokkuvõttes üsna ebasõbralik. Viimanegi päev ei olnud midagi ilusat. Bussidega sel päeval probleeme polnud, eks ma sain lõpuks ka loogikale pihta. Esimene häda oli, et vihma hakkas sadama. Oleksin lennujaamas rannas käinud, aega ju oli, aga vihma kallas. Siis käitus 1 müüja minuga üsna  nõmedalt. Nimelt tahtsin osta enne ärasõitu veel paar postkaarti, sest Küproselt polnud veel kaarte ostnud ja mõnele jäi Kreetalt saatmata. Valisin neid ja siis tuli müüja ja ütles, et pood on kinni et vaja ruttu teha. Ma siis võtsin oma 3 kaarti, müüja kiirustas mind poodi sisse. Võtsin kotist 50se, sest muud mul polnud, selle peale tõmmati mul kaardid käest ja karjuti "Get out! Get out!" Nojah, nagunii oli bussi peale kiire ja vaielda ei olnud aega. Kes kaarti ei saa, teadku siis, miks.
Järgmine tõrge oli lennukiga. See saabus poolteist tundi hiljem. Lõpuks, kui peale saime, siis minema ikka ei saanud, sest äiksehoog ei lasknud õhku tõusta. Magasin maal passimise ajal une täis. Lõpuks tõusime ka õhku ja au pilootidele - hoolimata äikeseilmast ja pilvedest oli turbulents minimaalne. Kaunasesse jäime 2:15 hiljaks. Siin aga sujus kõik hästi, leidsin bussi 29, tulin õiges peatuses maha, leidsin võõrastemaja, kohtusin meeldiva perenaisega, keetsin köögis teed, sain interneti, käisin poes leiba-kohukesi ostmas ja nüüd lõpetan selle blogi.

No comments:

Post a Comment